Belgian Brasserie Henri
Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 12.
Telefon: +361 201 5082
Corsendonk
Trappista szerzetesek által főzött felső erjesztésű sörtípus. A világon mindössze hét trappista sörfőzde található, ebből öt Belgiumban.
Chimay Blue / Grand Réserve
Chimay Blue / Grand Réserve Chimay Blue / Grand Réserve
9% Trappista barna ale
Abbaye Notre Dame de Scourmont (1850) sörfőzdéje (1862)
A kék-kupakos Chimay úgy emelkedik ki a többi trappista sör közül, mint az apát a kolostor többi szerzetese közül. Krémes, tömött habja a leghosszabb életű a Chimay-sörök családjában. Fátyolosan sűrű, sötét borostyán színű. Illatában a méz édessége és pörkölt karamella jegyei elegyednek. Krémes textúrája és nagy teste olyan, mintha a vörös kapszulás laikus kistestvér érettebb, felnőttebb változata lenne. Finom savasságához nagy komplexitás társul, de csak azoknak a fogyasztóknak a számára, akiknek van türelmük kivárni azt a 10-15 percet, amíg levegővel kibontakozik a kakaós, mézes, konyak-meggyes ízvilág. Ennek a sörnek mindene megvan, ami szükséges egy kiemelkedő sörhöz, de semmi sem nagy vagy sok benne, hanem az ízek elegáns harmóniában olvadnak össze.
(0,33 L) 1450 Ft
Chimay Rouge / Prémiere
Chimay Rouge / Prémiere Chimay Rouge / Prémiere
7% Trappista barna dubbel
Abbaye Notre Dame de Scourmont (1850) sörfőzdéje (1862)
Az egyik leghíresebb trappista kolostori sörfőzde legsűrűbben forgalmazott terméke. A Chimay-sörök receptje és fűszerezése ma is titok. Közepesen hosszú, krémes hab. Színe fátyolos, mély-borostyán, gránát-szerű reflexekkel. Illata malátás és távolról rumos szilvára emlékeztet. Levegővel karamellás illat is feltűnik. Már az első korty is betölti a szájat. Krémes textúrájú, alapvetően savas ízvilágú, nagy testű, sűrű sör. A komló keserűsége és a nem elhanyagolható mennyiségű alkohol csak visszahúzódóan, "hátul" jelentkezik. Komplex utóíze szépen strukturált: előbb pici pörkölt aroma jelentkezik, barna kenyér, majd egy habos-szénsavas ízhatás, végül hosszú, lágy, picit borsos keserűség. Egy nagy sörfőzde nagy söre. Szóló sör. Sűrű, testes jellegével valódi téli ital. Hosszú, hideg napok után inkább ezt ölelgessük, ne a cserépkályhát!
(0,33 L) 1350 Ft
Chimay White / Cinq-Cents
Chimay White / Cinq-Cents Chimay White / Cinq-Cents
8% Trappista világos tripel
Abbaye Notre Dame de Scourmont (1850) sörfőzdéje (1862)
Ha a vörös kapszulás Chimay az egyszerű szerzetesek itala, akkor ez a fehér kupakos bizonyára a priornak jár. tükrös, átlátszó ital. Óarany színéhez hosszú életű hab társul. Erősen szénsavas. Illatában pici méz és füstösség kergetőzik az erdei gomba aromáival. Nagy teste betölti a szájat, de nem érzünk lustaságot. A buborékos savasság kellemesen izgatja az ínyünket. A hársfaméz és a füstösség ízében is visszatér, de a korty végén a komló válik uralkodóvá: ez a legkeserűbb ízű sör az egész Chimay-családból. Ha félkemény vagy kemény sajt mellé fogyasztjuk a menü végén, - ahogyan a Chimay- i kolostorban teszik -, akkor fél lábbal már akár szerzetesnek is érezhetjük magunkat.
(0,33 L) 1350 Ft
La Trappe Blond
La Trappe Blond La Trappe Blond
6,5% Trappista világos ale
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
Halvány aranysárga ital hófehér habbal koronázva. A pohárba szagolva kellemes, gyümölcsös illatjegyeket, elsősorban finom szőlőillatot érezhetünk. Ez a lágy gyümölcsösség ízében is folytatódik egy kis mézzel kísérve. A kortyot nagyon kellemes, diszkrét komlókeserűség zárja. Erősen szénsavas, rendkívül könnyed testű, mondjuk úgy: „tapintatos” sör. Azoknak ajánljuk, akik rajonganak a Trappista sörök különleges ízvilágáért, de most mégis egy könnyű sörre vágynak.
(0,33 L) 1150 Ft
La Trappe Bockbier
La Trappe Bockbier La Trappe Bockbier
7% Trappista barna bak-stílusú ale
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
A világ első és egyetlen Trappista szerzetesek által készített baksöre. Gazdag ízvilága rendkívül malátás. Amint lenyeltük a kortyot, a pörköltmaláta kellemes íze betölti a szánkat. Erőteljes utóízében a pörkölési aromák mellett a sörfőzés során használt különböző komlófajták izgalmas keserűségét élvezhetjük. A baksörök szerelmeseinek kötelező, rajtuk kívül azoknak ajánljuk, akik a barna sört a pörköltmaláta finoman égett ízéért, a sört pedig keserű utóízéért szeretik.
(0,33 L) 1200 Ft
La Trappe Dubbel
La Trappe Dubbel La Trappe Dubbel
7% Trappista barna dubbel
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
Sötét vörösesbarna színéhez vastag, drapp hab párosul. Illatából pörkölt aromák bújnak elő némi hideg füstösséggel. Ízében orvosságos-gyógyfüves aromák fedezhetők fel. A karamellmalátának köszönhetően könnyed, aromás, karamelles karakterrel megáldott sör, melynek utóízében enyhe konyakos felhangok jelentkeznek. Sima és szeretetreméltó ital.
(0,33 L) 1200 Ft
La Trappe Isid’or
La Trappe Isid’or La Trappe Isid’or
7,5% Trappista félbarna ale
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
Isidorus testvér volt a Koningshoeven apátság első sörfőzőmestere, az Ő emlékére készül ez a remekbe szabott sörkülönlegesség. A pohárba szagolva olyan érzésünk támad, mintha behunyt szemmel sétálnánk egy gyümölcsöskertben. Rendkívül összetett, alapvetően édes ízvilága is a friss és aszalt gyümölcsökre épül: citrusfélék, szőlő, mazsola, datolya, szilva, mellettük karamell, pörköltmaláta, és kellemes fűszeresség. Lecsengése pikáns, finoman csípős, az édes-gyümölcsös íz mellé szinte észrevétlenül lopózik be a lágy keserűség.
(0,33 L) 1250 Ft
La Trappe Quadrupel
La Trappe Quadrupel La Trappe Quadrupel
10% Trappista quadrupel
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
Rövid életű habja a magas alkoholtartalom következménye, nem a sör “vékonyságát” mutatja. Sőt ellenkezőleg! Rendkívül testes, szinte “monolitikusan” masszív sörről van szó, magas alkoholtartalommal. Vöröses mahagóni színéhez izgalmas illat párosul: karamell és medvecukor. Selymes textúrája mögött erősen alkoholos ízjegyek rejtőznek, hatalmas komplexitással. Egy ilyen sör után egyebet már nem is szabad fogyasztani. Legfeljebb ugyanezt még két pohárral.
(0,33 L) 1500 Ft
La Trappe Quadrupel Oak Aged
La Trappe Quadrupel Oak Aged La Trappe Quadrupel Oak Aged
11% tölgyfahordóban érlelt Trappista félbarna ale
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
Talán a valaha volt legkülönlegesebb Trappista sör, mely új dimenziót nyitott a világ egyik legmagasabban pozícionált sörkategóriájában. Az apátság szerzetesei visszatértek a gyökerekhez, és évente több alkalommal, mindig más összetételben, többféle, különböző fajtájú és eredetű tölgyfahordóban érlelik legerősebb sörüket. A különböző hordókban fejlődő sör különböző ízekkel gazdagodik, a házasítást követően pedig minden alkalommal elkészül egy új Trappista remekmű, mely mindig képes újabb és újabb sörélményt nyújtani.
(0,375 L) 6500 Ft
La Trappe Tripel
La Trappe Tripel La Trappe Tripel
8% Trappista világos tripel
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
Rézvörös sör, narancsos reflexekkel. Valódi illatbomba: narancs, aszalt szilva és konyak aromái kergetőznek egymással, de ízében is ugyanezek a jellegek fedezhetők fel. A korty lenyelése után hangsúlyos, de finom savasság és lágy, sejtelmes keserűség marad vissza a szájban. Nem mindennapi ital, az ünnepek dísze, egy szép este megkoronázása lehet.
(0,33 L) 1250 Ft
La Trappe Witte
La Trappe Witte La Trappe Witte
5,5 % Trappista búzasör
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven (1884)
Fátyolosan aranyszínű, mogyoróbarna reflexekkel. Hosszú életű hab. Illatában és ízében egyaránt az élesztő és a citromos-narancsos-grapefruit-os jelleg dominál. A korty lenyelésekor elegánsan odaköszön a komló keserűsége is, amely az utóízben válik uralkodóvá. Nem annyira a könnyű, szomjoltó, sokkal inkább a kiadós, laktató búzasörök kategóriájába tartozik.
(0,33 L) 1150 Ft
Orval
Orval Orval
6,2% Trappista félbarna ale
Abbaye Notre-Dame d'Orval (1070) sörfőzdéje (1932)
Ha vannak legendás sörök a világon, akkor ez egy azok közül. A tele pohár sötét borostyán színe fölött hosszú életű, kemény, vastag hab jelentkezik. Illatában a citrusfélék csodálatosan friss illata dominál. Ízében a citrusok mellett a méz és a karamell érezhető a legjobban, anélkül, hogy a sör édes lenne. A sör hosszú, komlós-savas utóízzel búcsúzik. A világ legkeserűbb sörei közé számít, de ezt a tökéletes harmónia miatt alig érezzük. Ideális aperitif.
(0,33 L) 1450 Ft
Trappistes Rochefort 10°
Trappistes Rochefort 10° Trappistes Rochefort 10°
11,3% trappista barna tripel
Abbaye Notre Dame de St. Rémy (1230) sörfőzdéje (1889)
Sötét-gesztenyebarna, lassan, viszkózusan folyó, sűrű ital. Fény felé tartva a réz vörösére emlékeztető reflexek csillannak meg benne. Illata igazán csak néhány perces levegőztetés után bomlik ki: pörkölt kávé, banán, körte kergetőzik a borssal és trópusi gyümölcsök illatával. Ízében a rumosdió dominál, amelybe kellemesen fanyar kávés íz is vegyül, lenyeléskor pedig a keserű csokoládé aromái tűnnek fel szájpadlásunkon. Nagyon komplex, összetett sör, nem a mindennapok itala. A kolostorban csak a mindenkori apátnak és előkelő vendégeinek jutott ebből a nedűből. De ki gátol meg minket abban, hogy néha-néha a Rochefort-i kolostor apátjának érezhessük magunkat?
(0,33 L) 1750 Ft
Trappistes Rochefort 6°
Trappistes Rochefort 6° Trappistes Rochefort 6°
7,5% Trappista barna ale
Abbaye Notre Dame de St. Rémy (1230) sörfőzdéje (1889)
Bár az 1230-ban alapított kolostorban már a XVI. századtól főztek sört, a mai sörfőzdét csak 1889. óta üzemeltetik a barátok. A sötét-borostyánszínű ital orrunkban fűszeres, karamelles, kávés illatokkal incselkedik. Közepesnél valamivel nagyobb test, lágy ízvilág jellemzik, amelyben a malátacukor játszik meghatározó szerepet. Mégsem érezzük ezt a sört túl édesnek. Mikor lenyeljük, vörösborra, - sőt erős teára - emlékeztető tanninos ízt érzünk, ami finoman összehúzza a szájat. A Rochefort-i kolostorban az egyszerű szerzetesek, a mindennapok itala volt, bár ez nem egy mindennapi sör. Fogyasszuk vadételek kísérőjeként!
(0,33 L) 1300 Ft
Trappistes Rochefort 8°
Trappistes Rochefort 8° Trappistes Rochefort 8°
9,2% Trappista barna ale
Abbaye Notre Dame de St. Rémy (1230) sörfőzdéje (1889)
Dióbarna színébe sápadt, vörösborra emlékeztető reflexek vegyülnek. Tetejét hosszú életű, krémes hab koronázza. Friss, zöld növényekre emlékeztető illatában levegővel érintkezve karamella, pörkölt kávé és vörös húsú erdei gyümölcsök emléke rémlik fel. Magas alkoholtartalma már a korty elején feltűnik, diszkrét malátaédességgel, erős szénsavval. Ízében érlelt gyümölcsösség (naspolya!) kísért, nagy testű és mégis elegáns ital. Közepesen hosszú, alkoholos utóízzel búcsúzik. Nagy figyelemmel igyuk!
(0,33 L) 1500 Ft
Westmalle Dubbel
Westmalle Dubbel Westmalle Dubbel
7% Trappista barna dubbel
Abdij de Trappisten van Westmalle (1794) sörfőzdéje (1836)
Színe sötétbarna. Kitöltés után a pohár tetején koronaszerű, vastag, kemény, krémszerű hab jelentkezik. A kezdetben visszahúzódó illat levegővel érintkezve hirtelen fejlődik ki, pörkölt kávé, kakaó, csokoládé kíséretében. Az erre a sörre oly jellemző pörkölt malátás édesség az egész korty folyamán jelen van, de egyáltalán nem tolakodóan. Lenyelés után pedig a háttérben fel-feltűnik a sör legendás “csokoládéíze” és előbújik a komló addig rejtőzködő finom keserűsége.
(0,33 L) 1300 Ft
Westmalle Tripel
Westmalle Tripel Westmalle Tripel
9,5% Trappista világos tripel
Abdij de Trappisten van Westmalle (1794) sörfőzdéje (1836)
Mély szalmasárga színe, tartós habja nagy sör-élményt ígér. Illatából a vajas-mézes alaphang mellett gyógynövények, szárított zsálya, narancshéj, alma kandikálnak ki. Hatalmas teste ellenére nem érezzük nehézkesnek, súlyosnak. Annál inkább egyensúlyosnak. Krémes textúrája mögött három fajta különböző komló - cseh, német, angol - íze olvad egységes harmóniába. Hosszú, lágy, mézes utóízzel búcsúzik. Szobahőmérsékleten igyuk, akár egy nagy fehér bort!
(0,33 L) 1400 Ft

Ugrás az oldal elejére
A weboldalon található információk és árak tájékoztató jellegűek. Az esetleges elírásokért és árváltozásért felelősséget nem vállalunk.