Belgian Brasserie Henri
Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 12.
Telefon: +361 201 5082
Corsendonk
Julius Caesar, meghódítván Galliát, a következôket írta hadjáratáról szóló könyvében: „Minden kelta törzs közt a belgák fôzik a legjobb sört.” Ismerkedjünk meg tehát a „Sör hazájának” különlegességeivel, utolérhetetlen sörválasztékával! Óvatos becslések szerint mintegy 800-ra tehetô az itt készített sörök száma. A sörözőnkben kínált „Biére artisanal” — „kézmûves sörök” — Magyarországon ismeretlen, különleges ízeket kínálnak. Leírásunkban a sör neve, alkoholtartalma, típusa, termelôje mellett zárójelben a gyárak alapítási évét, majd a gyártás helyét (város, tartomány) tüntettük fel.

Rövid kalauz a belga sörök kóstolásához

Ha belga sört kóstolunk, tegyük azt úgy, mintha bort kóstolnánk.
Vizsgáljuk meg a sör színét: ez felvilágosítást ad a maláta pörkölésének módjáról, érleléséről, és arról, hogy szűrt vagy szűretlen itallal van-e dolgunk. A hab keménysége és tartóssága a sörbe belefőzött anyag koncentrációjára utal.
A belga sörök illatgazdagok, ne mulasszuk el ennek az élvezetét is kipróbálni. Az illat az eltelt idővel és a levegőztetéssel változik és fejlődik, éppen úgy, mint a sör íze. Figyeljünk oda a sör utóízére is, hiszen hosszú perceken át ez fog kísérni minket.
A belga sörök választékában mindig találunk alkalomhoz és az egyes fogásokhoz illő italt: ügyeljünk a helyes párosításra!
A weboldalon található információk és árak tájékoztató jellegűek. Az esetleges elírásokért és árváltozásért felelősséget nem vállalunk.