Belgian Brasserie Henri
Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 12.
Telefon: +361 201 5082
Corsendonk
Belgian Brasserie Pils
Belgian Brasserie Pils Belgian Brasserie Pils
4,9% apátsági pils
Igen magas komlótartalom és tartós habkorona jellemzi. Színében arany, illatában virágos buké tör elő. Lágy és elegánsan száraz, komlós utóízű világos sör. Ebben a italban mind ízében, mind színében egy igazi pils-zel találkozunk, mely ugyanolyan jól fog esni egy téli, baráti beszélgetésnél, mint egy füllesztő nyári estén.
(0,25 L) 550 Ft(0,40 L) 850 Ft
Blanche de Bourg
Blanche de Bourg Blanche de Bourg
5% búzasör
Brasserie Canon (1649)
Citromsárga, a lebegő élesztőtől fátyolosnak tűnő búzasör. Hosszú, krémes habja percekig nem esik szét. Illatában citrom, narancs, grapefruit tűnik fel. Íze más búzasörökhöz viszonyítva erőteljes, teste masszív. A megszokott savasság helyett itt a komló keserűsége erőteljesebben dominál. Utóízében is a komló integet vissza finoman savas aromák kíséretében. Rendkívüli szomjoltó ereje mellett ez a sör a belga búzasörök “legférfiasabb” változata.
(0,40 L) 1200 Ft
Blanche de Namur Rosée
Blanche de Namur Rosée Blanche de Namur Rosée
3,4% málnás búzasör
Du Bocq Sörfőzde (1858) Purnode, Namur
A villág legjobb búzasörének málnával érlelt változata. Nagyon „vidám” sör, mind megjelenését, mind ízvilágát tekintve. Intenzív málnaíze ellenére ez a sör nem csak és kizárólag a málnáról szól, hanem az eredeti búzasör savanykás-élesztős, és a gyümölcs édes ízeinek tökéletesen eltalált harmóniájáról.
(0,40 L) 1250 Ft
Corsendonk Gold
Corsendonk Gold Corsendonk Gold
10% apátsági világos ale
Du Bocq Sörfőzde (1858) Purnode, Namur
Muskotályos illatához zöldnövényes, sőt nektáros illatjegyek is társulnak. Ha alaposan odafigyelünk, ízvilágában felfedezhetjük a fűszerezéshez használt narancshéjat, koriandert. A laktatós sörben az íz sok komponense egy jellegzetes, fűszeres, icipicit nektáros utóízzé simul össze...
(0,33 L) 1750 Ft
Grimbergen Blonde
Grimbergen Blonde Grimbergen Blonde
6,7% apátsági világos tripel
Grimbergen Abbey (1128), Grimbergen
A sörfőzde ezt a hagyományos sört csak az utóbbi öt évben újította fel. Az a sárguló, őszi falevél színét idéző ital a pohár tetején mérsékelt habbal jelentkezik. A palack felnyitása után zöldalma illat csap meg, amely levegőztetés után óborra emlékeztető illattá változik. A mustos, almaborra emlékeztető jelleg a sör ízében végig érezhető. A korty végén diszkrét keserűséget érzünk, amely azonban hosszan megmarad szájunkban.
(0,25 L) 750 Ft(0,40 L) 1200 Ft
Grimbergen Dubbel
Grimbergen Dubbel Grimbergen Dubbel
6,5% apátsági barna dubbel
Grimbergen Abbey (1128), Grimbergen
Ez a sör a könnyedebb apátsági stílus kedvelőinek való. Színe az érett burgundi vörösbort idézi. Kezdetben virágillattal köszönt, majd levegőztetve kávé, sőt a kínai konyhából ismert tofu illata is felrémlik. Alapvetően édes, malátás ízvilágú sör, amelyben kortyolgatás közben továbbra is kisért a tofu. A végén likőrös, konyakos ízzel búcsúzik, alig érezhető keserűség kíséretében. Valamikor, a középkorban ilyen sörrel várta a Grimbergeni Apátság az éjszakai szállást kérő zarándokokat. Kóstold meg Te is, Szomjas Zarándok!
(0,25 L) 750 Ft(0,40 L) 1200 Ft
Kasteel Rouge
Kasteel Rouge Kasteel Rouge
8% meggyes flamand ale
Van Honsebrouck Sörfőzde (1900) Ingelmunster, Nyugat-Flandria
Ez a sör az ingelmünsteri ”kastélysörök” gyümölccsel fűszerezett vörös változata. Készítéséhez az árpamaláta mellett búzát is felhasználtak. A Kasteel Donker friss főzetét meggy és meggy-juice keverékével együtt hordóban 6 hónapig érlelik és ennek eredménye ez a nemes ízvilágú, erős, mégis üde ízű sör. Mély-rubin színű, rózsaszín habja viszonylag rövid ideig tart. Illatában meggy és mandula dominál. Karcsú, de feszes testű, szesz- és cukortartalma elegánsan rejtőzködik, de mégis erőteljes. A korty végén határozott komlóaroma érezhető.
(0,25 L) 1050 Ft
Mort Subite Kriek
Mort Subite Kriek Mort Subite Kriek
4,5% meggyes lambic
Mort Subite (1686), Kobbegem
Ez egy nagyon különleges sörfajta, melyet csak Belgiumban főznek, Brüsszeltől délnyugatra. A lambic sörök spontán erjedésen mennek keresztül tölgyfahordóban. Ez az erjedési folyamat adja ezeknek a söröknek a jellegzetes szárazkás, borra vagy ciderre emlékeztető, fanyar, enyhén savanykás utóízét. Hagyományos eljárással készülő speciális belga un. lambic sört friss gyümölcs hozzáadásával 3 éven keresztül érlelik tölgyfahordókban, melytől elnyeri pompás burgundi, rubinvörös színét és frissítő, gyümölcsös ízét.
(0,25 L) 850 Ft(0,40 L) 1250 Ft
Pater Marcus Amber
Pater Marcus Amber Pater Marcus Amber
6,5% szűretlen félbarna ale
M Brewery Co (saját receptúra alapján)
Antoine Duitse független sörfőzőmester, saját receptúra alapján kizárólag testvérüzletünk - Pater Marcus Apátsági Söröző és Étterem – részére főzi korlátozott mennyiségben ezt a belga ale –t. Kereskedelmi forgalomban nem kapható. Színe borostyánba hajló, illata erősen gyümölcsös, mézes, melybe bele kortyolva egy enyhén kesernyés, de annál testesebb félbarna szűretlen sörrel találjuk szembe magunkat…..fogyasszák egészséggel!
(0,25 L) 750 Ft(0,40 L) 1200 Ft
Pauwel's Kwak
Pauwel's Kwak Pauwel's Kwak
8,4% flamand félbarna ale
Bosteels (1791), Buggenhout, Kelet-Flandria
Sötét rézszínű ital, kis habtartóssággal. Alapvetően orvosságos illata mögé rejtőzve muskotályos mustillat bujkál. A sör belső strukturáltsága csak hosszas kóstolgatás után válik nyilvánvalóvá. Alapvetően malátaédes jellege mögött diszkrét komlókeserűség húzódik meg, amely az utóízben válik hangsúlyossá. Ebben az utóízben még egy kis csokoládé és banán is felfedezhető. Gazdag, komplex, méltán híres ital. Nagy sör! A társas beszélgetések itala.
(0,40 L) 1750 Ft

Ugrás az oldal elejére
A weboldalon található információk és árak tájékoztató jellegűek. Az esetleges elírásokért és árváltozásért felelősséget nem vállalunk.